vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Eerste informatieronde coalitiebesprekingen afgerond

Als grootste partij heeft gob een eerste ronde van informatieve gesprekken gehouden met alle in de gemeenteraad gekozen partijen. Ook heeft een gesprek plaatsgevonden met de voorzitter van de gemeenteraad, Burgemeester Cox. Donderdagavond 5 april bracht informateur Pieter Meekels verslag uit aan de gemeenteraad over deze eerste ronde.

In de informatieve gesprekken ging het onder andere over de interpretatie van de verkiezingsuitslag, de visie op de uitdagingen van de gemeente en de positie die partijen voor zichzelf daarin zien. Een groot aantal partijen heeft één gemeenschappelijke hoofddoelstelling aangegeven, namelijk komen tot een andere bestuurscultuur.

Lees hier het volledige verslag.

De conclusie van deze eerste gesprekken is dat gezocht moet worden naar een zo breed mogelijke meerderheid in de gemeenteraad, gebaseerd op de gewenste bestuurscultuur.

Er wordt nu een externe informateur aangesteld in de persoon van Ad Lutters. Hij krijgt tot taak een onderzoek te doen naar wat exact bedoeld wordt met de gewenste bestuurscultuur en de betekenis hiervan. Verder zoekt hij naar een zo breed mogelijke coalitie gebaseerd op de gewenste bestuurscultuur en recht doende aan de verwoorde uitdagingen.

Ad Lutters is o.a. voormalig gemeentesecretaris van Maastricht, in 2010 was hij ook betrokken bij de formatie in Sittard-Geleen.
Komende week zal hij met alle partijen in gesprek gaan.