gob geleen
gob politiek limburg
gob sittard
gob politiek geleen
gob
gob online
politiek sittard geleen
gob sittard geleen
gob sittard geleen politiek
gob politieke vereniging

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Wie is Ivo Tillie?

Een échte ‘stille’ kracht! Benieuwd wie dit is?

Mag ik u even voorstellen? Zijn naam is Ivo,… Ivo Tillie om precies te zijn.

Het lijkt een beetje op de aankondiging van een nieuwe James Bond film. Dat is het uiteraard niet. Alhoewel het zelfs niets met een actiefilm van doen heeft maakt Ivo in de Sittard-Geleense politiek de nodige spannende zaken mee. Maar wie is Ivo eigenlijk?

Ivo is in 1966 geboren in Heer-Maastricht. Hij is getrouwd met Henriëtte uit Leiden en samen wonen ze in de Kluis te Geleen. Ze hebben 4 kinderen die allen uitwonend zijn. En recent is Ivo voor de 4de keer opa geworden. En op al die kinderen en kleinkinderen zijn Ivo en Henriëtte super trots.

Ivo werk als analist bij ProRail in Utrecht. ProRail | Verbindt. Verbetert. Verduurzaamt. En die slogan is Ivo op het lijf geschreven, óók in de gob fractie. Binnen de gob fractie is Ivo niet voor niets de specialist op verschillende belangrijke terreinen, onder ander de energietransitie en de gemeentelijke financiën. Daarnaast neemt hij het dossier Glanerbrook over van zijn gob collega Myra Wijnen. En ondanks het feit dat Ivo het druk heeft met zijn gezin, zijn werk en de lokale politiek heeft hij ook nog tijd voor wandelen, Bonsais kweken, sporten en lezen. Een kwestie van goed plannen zegt Ivo daarover.

Ivois van nature nieuwsgierig in alles wat er gebeurt in de wereld om ons heen. En met name de mensen die daarbij een rol spelen boeien Ivo. Vooral ook omdat hij sociaal zeer bewogen is.Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ivo zich inde zomer van 2019 bij gob aansloot. Het lijkt alsof het gisteren was, maar het is toch alweer ruim 2,5 jaar geleden. Jeetje, de tijd vliegt benadrukt Ivo nog maar eens! Alles gaat snel, soms veel te snel, toch?

Ivo heeft deze keuze zeer bewust gemaakt en staat er nog steeds voor de volle 100% achter. Keuze voor gob, een politieke groepering, die niet alleen zegt dat ze een hechte familie vormt maar dat in de praktijk ook ‘gewoon’ doet en waarmaakt. Iedereen heeft daar ongetwijfeld wel eens iets van gehoord of over gelezen op de social media. En als je daar meer over wil weten dan heeft Ivo voor iedereen een goede tip: volg gob op Facebook, LinkedIn of Instagram of lees de website (www.gob-online.nl) die boordevol nuttige informatie staat.

Inmiddels heeft Ivo zijn plekje gevonden en voelt hij zich bij gob als een vis in het water. Hij heeft dan ook niet lang nagedacht toen zijn ambities gepolst werden om door te gaan als gob raadslid. En omdat Ivo een nieuwe periode als raadslid ambieert heeft hij snel en heel bewust ‘ja, graag’ gezegd. De reden daarvoor is simpel. Ivo is er vast van overtuigd dat hij, samen met zijn gob collega’s, écht het verschil kan maken voor de inwoners van Sittard-Geleen. En dat komt door de kwaliteiten van gob én door die van mezelf, geeft Ivo aan. En op al onze resultaten ben ik beretrots, onderstreept Ivo nogmaals.

Ivo is een gedreven no-nonsense man die met beide benen op de grond staat en met een nuchtere blik naar de wereld kijkt. Hij heeft een goede kijk op de onderwerpen die voor Sittard-Geleen belangrijk zijn. En hij kent de mensen waar het om draait. En dat alles neemt hij mee in zijn advies, om dat vervolgens vol verve te verdedigen. Ivo vindt het belangrijk dat er naar elkaar geluisterd wordt zodat men elkaar begrijpt. Dan pas krijg je een dialoog die nodig is om het beste voor Sittard-Geleen en voor al haar inwoners te bereiken. Ivo denkt daarbij voortdurend in kansen en als het even kan heeft hij wel een suggestie voor een verbetering. Aan de broodnodige creativiteit ontbreekt het hem daarbij in elk geval niet.

Ondanks dat Ivo bescheiden is en niet snel over zijn eigen successen praat (en dat zijn er inmiddels heel wat) ken je hem niet terug als hij in een debat zit en gob’s standpunten verdedigt. Dan staat hij zijn mannetje en geniet hij ervan om vol in de schijnwerpers te staan om zo te proberen zijn tegenstanders met argumenten over te halen hun mening bij te stellen. En als dat lukt dan viert deze ‘stille kracht’, samen met zijn gob collega’s, uitbundig hun succes. En zo hoort dat ook!

Jack Peters