gob politieke vereniging
gob geleen
gob
gob online
gob sittard
gob politiek geleen
gob sittard geleen politiek
gob sittard geleen
gob politiek limburg
politiek sittard geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Water en klimaatadaptatieplan.

De overstroming in de afgelopen zomer heeft de noodzaak voor dit water en klimaatadaptatieplan wel aangetoond. Gelukkig is onze gemeente een overstroming bespaard gebleven, maar ook de overlast in de bekende straten is meegevallen.

Dit betekent dat we wat dat betreft op de goede weg zitten. Daarom vindt gob het goed om met verdere innovatie door te gaan en daardoor de kosten voor onze inwoners niet extra veel te verhogen.

Het is goed dat dit beleidsplan er nu weer ligt en dat dit elke 6 jaar een update krijgt. Helaas is het voorspellen van het weer nog niet zo goed ontwikkeld dat je de tijd krijgt om aanpassingen te doen.

Maar loop je toch niet altijd achter de feiten aan?

Gelukkig is er al veel ervaring opgedaan en kan daar verder aan gewerkt worden om de extremen op te vangen. Het vergroenen van verharding is natuurlijk een goede ontwikkeling. Heeft dit ook nog consequenties voor IBOR?

Het beleidsplan ziet er wat gob betreft goed uit, maar alles staat uiteraard met de uitvoering ervan.

Waar we ons wel zorgen om maken is het risico van een tekort aan deskundig personeel. Wij gaan er vanuit dat dit bij meerdere gemeentes een probleem is en dat daarin de samenwerking opgezocht wordt.

Maar kan de wethouder aangeven of ook contact met het MBO gezocht wordt om leerlingen te enthousiasmeren voor dit vakgebied? Misschien wordt het wel weer tijd om een vakschool op te zetten.

Voor wat betreft het kostendekkingsplan vindt gob ook het dekkingsvoorstel B de beste optie, maar we willen wel aan de wethouder vragen of er in onze gemeente locaties zijn waar afkoppelen nog nodig is om de waterafvoer in goede banen te leiden?

We zijn meer van de geleidelijk weg met extra inzet op innovatieve oplossingen, zoals bijvoorbeeld de Tuinen van Zuid, maar ook architecten bedenken creatieve oplossingen voor het ontwikkelingen van extra groen.

Kortom voorzitter: een ambitieus en weldoordacht plan en met de vinger aan de pols gaan uitvoeren.