gob sittard geleen
gob politieke vereniging
gob geleen
gob politiek geleen
gob
gob sittard
gob online
gob politiek limburg
gob sittard geleen politiek
politiek sittard geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Wat zouden we zijn zonder vrijwilligers?

Kopje koffie met Ceciel Keulen-Kusters

Ceciel is al 10 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem (Limbricht, Einighausen, Guttecoven). Het is in deze tijd met alle corona maatregelen een extra uitdaging voor de Zonnebloem om activiteiten te organiseren aangezien de doelgroep van de Zonnebloem mensen zijn met een lichamelijke beperking. Vaak hebben gasten meer onderliggende medische problemen. Daarnaast zijn er vrijwilligers die zelf de leeftijd van 75 al gepasseerd zijn waardoor je dus in het geheel te maken hebt met een kwetsbare groep.

De Zonnebloem organiseert kleinere activiteiten zoals kienen en bloemschikken maar ook grotere uitstapjes zoals naar de Kasteeltuinen in Arcen. Het is iedere keer weer een klus om passende activiteiten te vinden bij de doelgroep. Welke activiteit spreekt gasten aan en hoe zetten we deze goed weg? Is er voldoende hulp, hoe regelen we het vervoer, wat zijn de kosten? Een stukje mobiliteit is daarin erg belangrijk aangezien rolstoelen, rollators en scootmobielen niet overal naar binnen kunnen en paden vaak slecht begaanbaar zijn. De afstand die afgelegd moet worden vanaf de parkeerplaats tot de ingang kan te ver zijn. Hierdoor is het aanbod dan ook best beperkt.

Daarnaast is het duidelijk geworden hoeveel mensen moeite hebben met de digitalisering, denk bijvoorbeeld aan het instellen van de QR-code op de telefoon. Wanneer er geen directe familie is om te helpen dan helpen de vrijwilligers van de Zonnebloem de deelnemers natuurlijk. Dit is echt een aandachtspunt gemeente breed. Het is belangrijk om inwoners die hier moeite mee hebben te helpen zodat we samen klaar zijn voor een nog mooiere toekomst in onze prachtige gemeente Sittard-Geleen.

Wij bedanken alle vrijwilligers in onze gemeente.