gob politieke vereniging
gob sittard geleen politiek
gob sittard
gob politiek limburg
gob
gob online
gob politiek geleen
gob sittard geleen
politiek sittard geleen
gob geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Verkeersveiligheid baart zorgen

Kopje koffie met Jean Dolhain van buurtvereniging Kummenölke in Geleen.

Jean woont al 30 jaar met veel plezier in de Kummenaedestraat.
En is bestuurslid bij deze actieve buurtvereniging. Een buurtvereniging die bestaat uit veel trouwe leden, en jaarlijks diverse activiteiten organiseert zoals een buurtbbq, wandeltocht, sinterklaasbezoek, nieuwjaarsreceptie en garagesale (ism buurtvereniging Op de Vey.)
De contacten met de gemeente zijn heel prettig, mede door een goed contact met Arno Gorissen en wethouder L. Geilen.
De gemeente kan niet aan alle problemen voldoen, maar ze hebben zich als buurtvereniging heel goed betrokken gevoeld bij oa de aanleg en uitvoer vd jeu de boules baan bij Glanerbrook, de herinrichting vd Kummenaedestraat en de vernieuwbouw van Glanerbrook.

Uiteraard zijn er ook nog wat aandachtspunten en zorgen.
De rommel en het zwerfvuil dat wordt achtergelaten in het Burgemeester Damenpark, en bij de zitbankjes  is hun een doorn in het oog. Ditzelfde geldt voor de jeu de boules baan die ook als hangplek wordt gebruikt en zelfs door fietsers en scooters als crossplek wordt gebruikt. Gelukkig ruimen de mensen van de groenvoorziening heel regelmatig op en dat verdient een heel groot compliment!
Het speeltuintje in het Burgemeester Damenpark vinden ze erg beperkt, maar ze gaan er vanuit dat dit met de vernieuwbouw van Glanerbrook en herinrichting van het park gaat goedkomen.

Tot slot nog een oproep om echt iets te doen aan de verkeersveilige situatie in de straat, wat betreft snelheid.  Ze maken zich ernstige zorgen over het vaak veel te hard rijden en hebben daar een onveilig gevoel over en hopen dat hier met snelheidsremmende maatregelen iets aan gedaan gaat worden, zodat ze weer rustig kunnen gaan slapen!