gob geleen
gob
gob politiek geleen
gob online
gob sittard geleen politiek
gob sittard geleen
gob sittard
gob politiek limburg
politiek sittard geleen
gob politieke vereniging

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Vanaf 2021 meer geld voor onderhoud openbare ruimte!

Er is vanaf 2021 ruim 1,2 miljoen euro extra geld beschikbaar om het onderhoud van de openbare ruimte te verbeteren. Dat staat in de begroting 2021 die het college vanavond aan de gemeenteraad heeft aangeboden.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van gob in vervulling! Eind 2018 gingen we noodgedwongen akkoord met bezuinigingen om de begroting weer op orde te krijgen. Maar we hebben de afgelopen twee jaar ook gezien en veelvuldig gehoord dat het effect van de bezuiniging op onderhoud een zeer negatief beeld van de gemeente heeft gegeven. We zijn dan ook zeer blij dat er nu financiële ruimte is om het onderhoud van groen, de onkruidbestrijding en de reiniging van de stad weer op peil te brengen. In november wordt de begroting besproken in de gemeenteraad. Uiteraard zal gob zich er sterk voor maken dat de raad dit budget ook goedkeurt.

Eind vorig jaar stelde de raad al extra geld beschikbaar om in 4 jaar extra onderhoud aan wegen en stoepen uit te voeren. Afgelopen voorjaar zijn al diverse straten aangepakt en komende weken staan diverse straten op de planning.