gob politiek limburg
gob sittard
gob sittard geleen
gob online
gob geleen
gob
gob politieke vereniging
politiek sittard geleen
gob sittard geleen politiek
gob politiek geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Statement gob inzake dreigende verschraling SEH Sittard-Geleen.

Als gob werden wij vandaag ernstig verrast door de berichtgevingen inzake het opzeggen van de samenwerking van de gezamenlijke huisartsen met Zuyderland ziekenhuis. Vorige week diende ons burgerlid Fred Vroomen hier ook al art.43-vragen over in.

Als toevoeging op deze art. 43-brief heeft ons burgerlid Fred Vroomen, namens gob een statement opgesteld en zojuist naar de pers gestuurd.

Statement gob inzake dreigende verschraling SEH Sittard-Geleen.

Nadat gob vorige week reeds via een artikel 43 brief van het gob-burgerlid Vroomen, haar zorgen uitte over het dreigende vertrek van SEH functies naar Maastricht of zelfs naar Eindhoven, werden we vandaag ernstig verrast door het opzeggen van de samenwerking van de gezamenlijke huisartsen met het Zuyderland Ziekenhuis. De huisartsen maken zich ernstig zorgen over het vertrek van de cardiologie en longfunctie SEH mogelijkheden naar Heerlen, zodat een gapend gat in cruciale SEH hulp hier in de Westelijke Mijnstreek overblijft. Zoals in de art. 43 brief reeds aangehaald, is het hebben van een volwaardige SEH een absolute must voor een stad die zichzelf de ‘smidse van het zuiden’ noemt; een smidse met de inherente gevaren die kleven aan het hebben van grootschalige industriële activiteiten, temidden van een grote regio Westelijke Mijnstreek met meer dan 160.000 zielen.

gob hecht eraan om onverkort de steun uit te spreken voor het doel van de huisartsen “behoud van een volwaardige SEH mét cardiologie en long expertise” en roept Zuyderland op om af te zien van de voorgenomen verschraling van onze SEH. De gemeente Sittard-Geleen is immers vanaf de bouw altijd een zeer loyale partner geweest van Zuyderland onder alle omstandigheden ! Daarin past niet dat Zuyderland de gemeente en de huisartsen de rug toekeert! Fractie gob