gob online
gob politiek limburg
gob politiek geleen
gob
gob sittard
politiek sittard geleen
gob sittard geleen
gob sittard geleen politiek
gob geleen
gob politieke vereniging

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Sittard-Geleen eerste JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd.

PERSBERICHT

Primeur voor Limburgse gemeente
Sittard-Geleen eerste JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd

Sittard-Geleen, 5 november 2020 – Sittard-Geleen is de eerste gemeente in Nederland die voor onbepaalde tijd doorgaat met de JOGG-aanpak. Dit betekent dat Sittard-Geleen en JOGG langdurig blijven samenwerken. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven die gezamenlijk werken aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar.


Wethouders Leon Geilen (Gezondheid) en Ton Raven (Sport) zetten de langdurige JOGG-samenwerking kracht bij door al fietsend gezonde smoothies te maken voor alle kinderen bij een beweegactiviteit van Ecsplore.

Sittard-Geleen sloot zich in 2014 al als één van de eerste gemeenten aan bij JOGG. In Sittard-Geleen is Ecsplore verantwoordelijk voor de uitvoering van de JOGG-aanpak. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners om zo voor alle kinderen en jongeren een omgeving te creëren waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

Langdurige samenwerking

Normaliter wordt een JOGG-overeenkomst aangegaan voor een periode van drie jaar. Na een verlenging in 2017 wordt gemeente Sittard-Geleen nu dus lid voor onbepaalde tijd. Wethouder Leon Geilen (Gezondheid) is blij met deze langdurige samenwerking: “Zuid-Limburg, en dus ook Sittard-Geleen kent een hardnekkige gezondheidsachterstand ten opzichte van de rest van Nederland. Vaak begint die achterstand al op jonge leeftijd, bijvoorbeeld door overgewicht. De regio wil met het Programma Trendbreuk! deze achterstanden inlopen. JOGG geeft hier mede uitvoering aan door het stimuleren van een gezonde omgeving van het kind. JOGG zet in op meer gezonde sportkantines, meer gezonde scholen en meer bewegen. Op deze manier kunnen we de jeugd

in onze regio betere kansen bieden om veilig, gezond en kansrijk op te kunnen groeien”.

Ook JOGG is blij met de langdurige samenwerking. Marjon Bachra, directeur van JOGG: “Ik ben trots op het feit dat Sittard-Geleen en JOGG een overeenkomst aangaan voor onbepaalde tijd. Het aangaan van deze verbintenis gaat uit van vertrouwen hebben in elkaar en inzien hoe waardevol het is om te werken aan de borging van de aanpak en het verder bouwen aan een gezonde leefomgeving voor de jeugd. Ook regionaal geeft het ons de mogelijkheid om het werknet te vergroten en versterken”.

Volgens wethouder Ton Raven (Sport) heeft de JOGG-aanpak zich de afgelopen jaren bewezen. “Inmiddels worden op 16 verschillende scholen wijkgerichte sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Maar liefst 28 verschillende basisscholen doen mee aan  The Daily Mile, waardoor inmiddels ruim 23.000 leerlingen fitter zijn geworden door dagelijks 15 minuten te (hard)lopen op school.”