gob politiek geleen
gob sittard geleen politiek
gob politieke vereniging
gob sittard
gob sittard geleen
gob
politiek sittard geleen
gob geleen
gob online
gob politiek limburg

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Risico’s bij de brug tussen Holtum en Illikhoven, rijd je in een donker gat of het Julianakanaal in?

De politieke groepering gob is door inwoners attent gemaakt op de onveilige situatie bij de brug over het Julianakanaal tussen Holtum en Illikhoven.

In de eerste plaats ontbreekt er een afscherming, vangrail, omheining of begroeiing tussen het Julianakanaal en de Halve Maanweg. Hierdoor kan het voorkomen, dat verkeer komende vanaf Holtum, rijdende in de richting Illikhoven ter hoogte van de Halve Maanweg, bij slechts een kleine afwijking van de rijbaan de kanaaldijk zonder enige belemmering naar beneden kan rijden en met het voertuig te water kan geraken.

Voorts heeft het gob naar aanleiding van de klachten van inwoners de situatie rond middernacht bekeken en blijkt inderdaad, dat zoals door de inwoners werd aangegeven dat bij de brug geen veiligheidsmaatregelen zijn getroffen door bijvoorbeeld reflectoren langs de betonwanden te plaatsen. Men rijdt feitelijk in een donker “gat”, er staat slechts één lantaarnpaal en het is absoluut niet ondenkbaar dat ter plaatse de hoge betonranden door het verkeer worden geraakt.

Raadslid Marcel Claessens heeft namens de gob-fractie het College verzocht om de onveilige situatie te laten onderzoeken, de vereiste maatregelen te treffen en ons aangaande de afwikkeling te berichten.