gob
gob geleen
gob sittard geleen
gob politieke vereniging
gob politiek limburg
gob sittard
gob online
gob politiek geleen
gob sittard geleen politiek
politiek sittard geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Pieter Meekels nieuwe voorzitter van de pijler Economie en Werk van de 40 grote gemeenten (G40)

Pieter Meekels nieuwe voorzitter van de pijler Economie en Werk van de 40 grote gemeenten (G40).

Pieter Meekels

Er zijn van die momenten waar wij blij van worden. En vandaag is zo’n moment. Wij ontvingen namelijk een persbericht van de gemeente Sittard-Geleen. Daarin maakten zij wereldkundig dat onze partijleider Pieter Meekels, gekozen is tot voorzitter van de pijler Economie en Werk van de G40. Ook is hij lid geworden van het dagelijks bestuur van het G40 Stedennetwerk.

Binnen het netwerk van veertig (middel)grote steden in Nederland gaat Pieter de voorzittershamer hanteren van een van de drie pijlers in de G40.

Pieter was al vicevoorzitter van de pijler Economie en Werk. Toen zich de kans voordeed om voorzitter te worden heeft Pieter zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap. ‘Interbestuurlijke en regionale samenwerking zijn punten waar ik de komende tijd veel aandacht aan wil besteden’, zijn eigen woorden uit het persbericht.

Pieter is gekozen en daarom willen wij hem graag feliciteren met deze mooie uitdaging. Dankzij zijn inspanningen en netwerk zijn wij als gemeente nu direct betrokken bij het behartigen van de belangen van 40 (middel)grote steden richting kabinet, Eerste- en Tweede Kamer en de ministeries. Dat is héél erg belangrijk, en dan drukken we ons nog voorzichtig uit.

Pieter, nogmaals gefeliciteerd en heel veel succes. Succes bij de belangenbehartiging en de kennisuitwisseling met je collega-steden. Wij zijn trots!