gob sittard geleen politiek
gob sittard geleen
gob politieke vereniging
gob geleen
gob politiek limburg
gob
gob sittard
politiek sittard geleen
gob politiek geleen
gob online

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Paul Verjans, bevlogen en betrokken als geen ander.

Paul Verjans raadslid fractie gob, gemeente Sittard-Geleen

Paul is in 1950 geboren aan de Kapelweg 3 in het prachtige Born. Als jongeman leerde hij Elke Verjans-Harte kennen, werd tot over zijn oren verliefd en trouwde haar. Samen met Elke is hij gaan wonen aan de Kempstraat 59 in Born. Paul en Elke startten een gezin en kregen samen twee zonen: Mike en Cliff. Inmiddels zijn ze de trotse oma en opa van kleinzoons Stijn en Marijn.

Na ruim 39 jaar werken is Paul met pre-pensioen gegaan, maar dat betekent niet dat Paul niet meer werkt. In tegendeel. Paul kan namelijk één ding niet, en dat is niets doen. Paul is met name heel actief in het verenigingsleven. Bij diverse verenigingen is hij een graag geziene vrijwilliger, helpt hij (vaak vergezeld door Elke) mee bij hun activiteiten en  daarnaast geeft hij – altijd zeer bevlogen – gevraagd en ongevraagd advies. Naast zijn lidmaatschap van gob, is hij voorzitter van de Stichting missiewerk pater René, dat zich tot doel heeft gesteld om de uit Born afkomstige Pater René Bucks financieel te ondersteunen. Daarnaast is hij penningmeester van de provinciale jeugdaccommodatie Stichting Buitencentrum De Spar te Haelen en als vrijwilliger actief bij de Schutterij St. Martinus Born, waarvan 2 jaar als tijdelijk voorzitter.
Paul is dus echt iemand die zich volledig ten dienste stelt van de gemeenschap.

Gedurende 16 jaar was hij op de achtergrond actief in gemeentelijke politiek en lid van een aantal adviescommissies. Op de voorgrond treden hoefde voor hem niet echt, totdat in het voorjaar van 1997 het toenmalige College van B&W van Born bekend maakte dat men op de markt in Born een groot winkelblok wilde gaan bouwen. Een grove aantasting van de kern van Born én van de tot gemeentehuis omgebouwde monumentale kasteelhoeve, aldus Paul. Dit mocht niet gebeuren vond hij. Dit was het moment dat hij actiever dan voorheen op de voorgrond is getreden. Samen met zijn maatje Giel Kremer werd hij zeer actief, eerst in het actiecomité “Tegen de bebouwing van de Borner Markt” en vervolgens vanaf 1998 samen als raadsleden in de gemeente Born en daarna tot op heden als raadsleden in de gemeente Sittard-Geleen. Overigens ligt de Bornse Markt er (misschien wel dankzij Paul) nu prachtig bij, doet de plek eer aan de indrukwekkende kasteelhoeve en is een winkelblok nooit gerealiseerd.

Als raadslid, waarvan 11 jaar fractievoorzitter, heeft hij sinds 1998 grote stapels leeswerk en vele uren discussie achter de rug. Het fractievoorzitterschap heeft hij op 1 januari 2019 overgedragen aan Yvonne Salvino.

Zijn volksvertegenwoordigende rol neemt hij zeer serieus. Voor Paul staat het welzijn van de inwoners, de verbetering van leefbaarheid van de woonomgeving, een bloeiend verenigingsleven, de werkgelegenheid, aandacht voor de zwakkeren in de samenleving, voor de ouderen, voor de jeugdigen, de veiligheid en met name  een krachtiger handhavend optreden daarin voorop.

Opkomen voor de belangen van de inwoners van Sittard-Geleen, dát is waar Paul voor staat  en waar hij zich nog steeds elke dag sterk voor maakt. Zijn motto is dan ook: “Ik beloof u niets wat ik wellicht niet kan waar maken, maar probeer waar te maken wat ik u graag had willen beloven”. Bevlogen, betrokken en met een hart van goud. Dat is Paul ten voeten uit.

Marcel Claessens