gob politieke vereniging
gob sittard geleen
politiek sittard geleen
gob sittard
gob sittard geleen politiek
gob politiek limburg
gob politiek geleen
gob geleen
gob online
gob

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Ons raadslid Myra Wijnen stelde vragen aan het college inzake het zwembaddossier….

Vandaag in de krant..

GLANERBROOK

Toekomst zwembaden in kaart gebracht

Initiatieven in Sittard en Buchten kunnen van invloed zijn op hoe in 2025 het beoogde nieuwe zwembad van Glanerbrook in Geleen eruit komt te zien.
DOOR ERWIN SCHMIDT
SITTARD-GELEEN

Dat meldt het college van B en W van Sittard-Geleen op vragen van het GOB over de voortgang van het zwembaddossier.
Nu subsidieert de gemeente nog drie zwembaden: De Nieuwe Hatenboer in Sittard, Het Anker in Buchten en Glanerbrook. Bedoeling is dat er in 2025 nog één gesubsidieerd zwembad is. Die (nieuwe) basisvoorziening moet op de Geleense Glanerbrook-locatie komen.

Maar in Sittard loopt ondertussen een onderzoek naar de komst van een ‘eco-vakantiepark’, waarin De Nieuwe Hateboer zou kunnen opgaan. Het bad zou dan in enige mate voor inwoners toegankelijk blijven. Daarnaast is er een particulier plan om op Watersley in Sittard een 50-meter trainingszwembad aan te leggen. Een dergelijk bad wordt door zwemverenigingen gewenst.

Exploitant van Het Anker, Sportplaza, werkt verder nog aan een eigen toekomstplan.
Die ontwikkelingen worden volgens het college meegenomen bij het opstellen van de basisfuncties, waaraan het toekomstige zwembad in Geleen moet voldoen. Er worden ‘voorbereidingen getroffen’ om tot planvorming te komen voor Glanerbrook. Daarbij „wordt ook ingegaan op de overige voorzieningen op deze locatie”, schrijft het college, doelend op zaken als de wielerbaan en de schaatsbaan.