gob
gob politieke vereniging
gob politiek limburg
gob online
gob sittard
gob geleen
gob sittard geleen politiek
politiek sittard geleen
gob sittard geleen
gob politiek geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Ondernemen in Obbicht…..Tamara Geilen aan het woord.

Kopje Koffie met Tamara Geilen.

Tamara is 45 jaar en heeft lef! Want een zaak beginnen in Obbicht, in een van onze kleine kernen in de gemeente Sittard-Geleen, is al een uitdaging op zich. Tel daarbij op dat ze midden in Corona-tijd haar zaak Younique geopend heeft èn deze in conceptvorm met een kapsalon en schoonheidsspecialiste inpandig is, dan getuigt dit van durf en een gezonde dosis lef.

Op een vrijdagmiddag drinken we een kopje koffie in haar gezellige zaak in Obbicht aan de markt. Tamara vertelt dat mode echt al van kinds af aan haar passie is. Hoe ze uitgerekend in Obbicht terecht is gekomen, heeft eigenlijk met verschillende toevalligheden te maken. Tamara had al een eigen onderneming waarvoor ze kleur en figuuranalyses, garderobe-checks, personal shoppings deed en het was enorm praktisch om dit advies direct met kleding tot uitvoer te brengen. Ze onderzocht of dit vanuit thuis in Einighausen kon doen, maar helaas stuitte Tamara al snel op de ambtelijke molen, ofwel regels en vergunningen maakten dat haar idee niet uitvoerbaar was in Einighausen. En daar is begrip voor, al hoopt Tamara dat we in onze gemeente dit soort initiatieven echt een kans durven te geven. Dat begint al bij het horen van iemands verhaal en idee, meedenken met startende ondernemers voordat de woorden ‘dat kan niet’ al snel worden uitgesproken, bijvoorbeeld doordat de wens is alle winkels zo centraal mogelijk in de stad te huisvesten. Want Tamara wilde niet in de stad, juist in het dorp hoort er naar haar idee òòk leven te zijn en juist daar is er naast het verkopen van kleding en leuke accessoires ook tijd voor aandacht en een kop koffie met haar klanten. En zo ging Tamara op zoek naar een geschikte ruimte in een van de dorpen van Sittard-Geleen. Haar kapster, die haar zaak al in het huidige pand in Obbicht had en waarmee ze ook al eerder over de ideeën om hun krachten te bundelen had gesproken, belde haar op en stelde de ruimte aan de straatkant voor. Dat voelde meteen goed. En die langgekoesterde droom van een eigen kledingwinkeltje werd in juli 2021 werkelijkheid.
Tamara kijkt terug op de beste keuze die ze had kunnen maken. Ze heeft klanten meegenomen vanuit haar al lopende onderneming, heeft al wat nieuwe klanten uit de directe omgeving, ziet ook steeds nieuwe Obbichtse dames binnenlopen, en merkt dat ook mensen via social media op haar zaak afkomen. Het is toch bijzonder dat mensen van Herkenbosch en Brunssum, nu in Obbicht zijn komen shoppen! En wat een aanwinst voor de leefbaarheid in Obbicht.
Wat dat betreft lopen Tamara en haar collega’s Esther (de kapster) en Lotte (de schoonheidsspecialiste) nog over van vele nieuwe ideeën, van ladiesnights, waarbij alle concepten samenwerken aan een gezellige avond vol mode en styling in de breedste zin van het woord tot het kunnen komen drinken van een kopje koffie op een klein terrasje op de stoep.