politiek sittard geleen
gob politiek geleen
gob politieke vereniging
gob online
gob geleen
gob
gob sittard geleen
gob sittard geleen politiek
gob sittard
gob politiek limburg

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Nieuwsbrief van de gemeente Sittard-Geleen naar de Ondernemers

Beste ,
Dit is een extra nieuwsbrief voor ondernemers in Sittard-Geleen naar aanleiding van het Coronavirus. In deze nieuwsbrief vindt u gemeentelijke informatie die voor ondernemers van belang kan zijn en wordt verwezen naar landelijke regelingen die u als ondernemer kunnen helpen om de gevolgen van de crisis te verminderen. De informatie in deze nieuwsbrief is actueel op maandag 16 maart 2020 om 12 uur. Kijk voor de meest actuele informatie op www.sittard-geleen.nl/ondernemers.

Gemeente

Bijstand voor zelfstandigen Zelfstandigen kunnen in (tijdelijke) financiële problemen komen die het voortbestaan van hun bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunnen zij dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ). Kijk op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz.

Ondernemers uit Sittard-Geleen die gebruik willen maken van de BBZ kunnen zich melden bij het zelfstandigenloket van de gemeente Maastricht. Sittard-Geleen en Maastricht werken op dit onderdeel namelijk samen. Email: zelfstandigenloket@maastricht.nl of telefonisch via 14 043.

Betalingsregeling gemeentelijke belastingen U kunt voor de gemeentelijke belastingen een betalingsregeling treffen. Dit kan via BsGW, de Belastingsamenwerking. Dit kan op uw persoonlijke pagina. Ook kunt u telefonisch contact met BsGW opnemen om een betalingsregeling te treffen via 088-8420420 of via de website.
Lees verder…

Dienstverlening gemeente aan ondernemers Het Ondernemerscontact is telefonisch bereikbaar. Fysieke afspraken met medewerkers van het Ondernemerscontact vinden alleen in hoogstnoodzakelijke situaties plaats. E-mail: ondernemerscontact@sittard-geleen.nl. Tel.: 046-4778800.

De dienstverlening aan de balies in de Stadswinkel gaat door tijdens de reguliere openingstijden, maar kom alleen als dat noodzakelijk is. Uiteraard vragen we u om bij verkoudheidsklachten de afspraak te wijzigen of te annuleren. De gemeente houdt zich aan de landelijke hygiëne richtlijnen. Balies worden extra vaak schoongemaakt en we zorgen voor voldoende afstand tussen bezoekers. 
Lees verder…

Handhaving landelijke regels De Rijksoverheid heeft zondagavond besloten om alle eet- en drinkgelegenheden te verplichten dicht te gaan tot en met maandag 6 april. Er wordt op gehandhaafd en u riskeert boetes of andere strafrechtelijke maatregelen als u de aanwijzingen overtreedt. Sluiten betekent geen gasten meer binnen. Maaltijden bereiden en bezorgen blijft wel mogelijk.

Landelijk

Werktijdverkorting (wtv)Ondernemers met verlies van werkuren vanwege het coronavirus, kunnen mogelijk werktijdverkorting aanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken. Werknemers kunnen dan een beroep doen op een WW-uitkering.
Lees verder…

Borgstelling kredieten (BMKB)Vanaf 16 maart zijn de regels voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) versoepeld. Hiermee kunnen mkb-bedrijven en zzp-ers met een rechtspersoon ( v.o.f., bv, eenmanszaak) onder gunstiger voorwaarden geld lenen bij de bank, bijvoorbeeld om rekeningen te kunnen betalen en betalingsachterstanden weg te werken.
Lees verder…
Landelijke belastingen; uitstel van betaling of verlaging voorlopige aanslagOm ervoor te zorgen dat ondernemers geen liquiditeitsproblemen krijgen, is er de mogelijkheid om bijzonder uitstel aan te vragen van betaling in de inkomsten-, vennootschaps-, omzet- en loonbelasting. Dit moet schriftelijk en gemotiveerd worden aangevraagd bij de Belastingdienst. Een verzuimboete voor het niet (tijdig) betalen blijft achterwege of wordt teruggedraaid. Ondernemers die een lagere winst verwachten door de coronacrisis kunnen ook een verzoek indienen voor een verlaging van de voorlopige aanslag, zodat ze meteen minder belasting gaan betalen. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.
Lees verder…

Algemene informatie over corona voor ondernemersHandreiking van MKB-Nederland, VNO-NCW en AWVN
Coronavirus: hoe veilig en gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer.

AWVN over het coronavirus en werk
AWVN informeert op deze pagina over de consequenties van het coronavirus voor ondernemingen in hun rol als werkgever.

Rijksoverheid over corona
Op deze pagina biedt de Rijksoverheid informatie voor ondernemers rondom het coronavirus. 

Kamer van Koophandel over corona
De Kamer van Koophandel heeft een landelijk telefoonnummer geopend voor odnernemers die vragen hebben over corona: 0800-2117. Op https://www.kvk.nl/coronaloket/ staat ook veel informatie.

UWV over corona
Het UWV heeft op deze pagina antwoorden op veelgestelde vragen in verband met corona gepubliceerd.