gob online
gob politiek geleen
gob geleen
politiek sittard geleen
gob politieke vereniging
gob sittard geleen
gob politiek limburg
gob sittard
gob
gob sittard geleen politiek

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Niemand hoeft zich aangekleid of oetgekleid te voelen. Toch?

Afronding masterplan Zitterd Revisited en vervolgaanpak.

Sittard is nog lang niet af !!

 

Bijna 25 jaar gestructureerd aan de slag geweest. Wat gob betreft komen we nu in een nieuwe fase. Er is nog veel te doen. Sittard is nog lang niet af maar we zijn op de goede weg. Nu nog het water in de grachten, het Huis aan de Markt en de mooie gevels passend bij een historisch stadscentrum waar bezoekers, bewoners, ondernemers en studenten gaarne naar toekomen. Waar oud & jong gaarne wonen. Kortom, waar wij allen TROTS op willen en kunnen zijn.

Daarvoor is het wat gob betreft wel nodig dat nog niet afgewerkte plannen worden uitgevoerd. Daar willen wij prioriteit aan geven. Alles met een passend onderhoudsniveau.

gob is ervan overtuigd dat er in de komende jaren ook extra middelen nodig zijn. Daarvoor moeten wij de ambitie van het college gaarne wat aanjagen om bijvoorbeeld bij de Provincie, Europa en anderen stevig aan de deur te rammelen. De uitspraak ‘’ Poort van West-Europa ‘’ moeten we inhoud blijven geven.

Wat ook van groot belang is om enthousiaste ondernemers te faciliteren, ruimte te bieden en procedures met draagvlak zo kort mogelijk te laten zijn.

Het Historische Stadscentrum van onze stad zouden we steviger moeten vermarkten. Toerisme, gezelligheid, horeca, evenementen ze dragen bij aan de werkgelegenheid en economische en culturele vooruitgang en dat is weer goed voor ons Midden- en Klein Bedrijf.

In de ronde was er een discussie over externe onderzoeken. Wij zouden liever zien dat de middelen in de toekomst gestoken zouden worden in bijvoorbeeld het structureel verankeren van de Stadslabs en daarmee de betrokkenheid van burgers en ondernemers garanderen.

Tot slot.

Wat gob betreft moet er meer gecommuniceerd worden over de plannen van nu en de toekomst. De burgers moeten TROTS kunnen zijn op het kloppende historische hart van onze stad.

Dan hoeft niemand zich ‘’ aangekleid ‘’ of ‘’ oetgekleit ‘’ te voelen.

Trouwens, het is maar vanuit welk perspectief je naar die woorden kijkt. Als wij naar het Oktoberfeest gaan dan gaan wij aangekleit. En daar voelen we ons lekker bij. Daarna gaan we naar huis en voelen we ons wederom lekker als we uit…….! Zijn. Precies.

Prima voorstel waar de gob fractie met de gemaakte opmerkingen achter staat.