gob
gob politiek geleen
gob online
gob politiek limburg
gob sittard geleen
gob politieke vereniging
gob sittard
politiek sittard geleen
gob geleen
gob sittard geleen politiek

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Myra Wijnen….wij hebben grote bewondering voor haar spontaniteit en haar inzet.

Myra Wijnen


“Ein ech Gelaens maedje mit häör hart veur op de tóng”

Toen de vraag kwam om iets te schrijven over een gob-collega, fractiegenoot, heb ik geen moment geaarzeld bij mijn keuze voor Myra. Ik heb grote bewondering voor haar spontaniteit en haar enorme inzet als vrijwilliger voor de Sittard-Geleense gemeenschap.

Ook heb ik er zeer grote bewondering voor, dat ze na 4 jaar raadslidmaatschap niet besmet is geraakt met de politieke stroperigheid, praten “met meel in de mond” zonder echt duidelijk te zeggen waar het om gaat, of het -zeer veel in de politiek voorkomende-, mensen naar de mond te praten. Nee, Myra is haar spontaniteit die ze al had toen ik haar leerde kennen niet kwijt geraakt, ze heeft nog steeds haar hart voor op de tong liggen, zegt waar het op staat en hoe ze het voelt, overigens zonder mensen te kwetsen. Myra is dus heel verfrissend in de politiek.

Myra is heel druk met haar vrijwilligerswerk bij “haar” handbalvereniging V&L, bij de kledingbeheercommissie, ze is heel lang lid geweest van de sponsorcommissie, coördinator vrijwilligers bij LHD (Limburgse Handbaldagen), ook was ze 12 jaar lang teamouder van zo ongeveer alle handbalteams waar haar 3 zonen actief waren, verder was ze 8 jaar lang coördinator van de jeugd- en herenteams bij V&L.

Daarnaast is Myra mantelzorger voor haar beide ouders geweest, op dinsdagmorgen al 6 jaar vrijwilliger bij de poezenafdeling van Dierenbescherming te Born op donderdagmiddag, vrijwilliger bij Porthos (gesloten afdeling/dementie), al 11 jaar collectant van o.a. het Diabetesfonds, de Dierenbescherming en de Brandwondenstichting.

Dit is nog niet alles, Zij is ook nog actief bij diverse andere verenigingen, zoals bij de Tennisclub Keerweide en al 9 jaar lid van buurtvereniging Kümmenolke. In het verleden was ze 10 jaar als vrijwilliger actief bij basisschool De Kluis, waarvan 10 jaar hoofdcoördinator van de moeders ter bestrijding van luizen en  5 jaar lid van de ouderraad.

Myra heeft haar eigen kapsalon, runt haar huishouding en staat altijd klaar voor haar echtgenoot en 3 zonen.

Je zou haast denken: het bestaat niet, maar Myra is tevens zeer actief raadslid bij gob en ze gaat er voor, een raadslid dat functioneert dicht bij de inwoners, zeer betrokken, heel direct benaderbaar, want ze is bij zeer veel activiteiten betrokken en ook daadwerkelijk aanwezig en voor de inwoners aanspreekbaar.

Als er een raadslid is dat zich heel goed op hoogte houdt wat er bij de inwoners, haar kiezers leeft, dan is het Myra wel. Ik wens haar niet alleen heel veel succes bij de komende verkiezingen, maar ben er zelfs van overtuigd dat veel inwoners haar inzet zullen belonen met het uitbrengen van hun stem op haar. Zij verdient het echt!

Born, 8 september 2021
Collega raadslid, Paul Verjans