gob politiek limburg
gob sittard geleen
gob online
gob
gob politieke vereniging
politiek sittard geleen
gob sittard geleen politiek
gob sittard
gob geleen
gob politiek geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Middengebied Grevenbicht Obbicht

Tijdens de ronde vergadering van donderdag 11 oktober was een mooi voorbeeld hoe de burgers in een vroegtijdig stadium bij de gemeentelijke plannen betrokken kunnen worden. Op de agenda stond ‘de plannen omtrent middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht’.

Raadslid Marcel Claessens, heeft het initiatief genomen om de inwoners van Grevenbicht en Obbicht de gelegenheid te bieden hun mening te geven over het plan. Van de gelegenheid is in grote getale gebruik gemaakt door zowel voorstanders als tegenstanders. En zo zijn ook de 19 nieuwe raadsleden bijgepraat over de plannen voor het middengebied en de gevoelens hieromtrent. Nu is het dan ook een geschikt moment om de mening van alle belanghebbenden te peilen om straks een weloverwogen definitief besluit te kunnen nemen. Zeker gezien de huidige financiële situatie van de gemeente is het van belang om alle voor en tegens af te wegen bij het al dan niet realiseren van deze centrale onderwijs en sport locatie.

De vele voorstanders waaronder middenstand, sportverenigingen, onderwijs wezen op het belang van dit project om de leefbaarheid in deze dorpen op peil te houden.

Ook zijn er critici, welke nog een aantal nader te onderzoeken aspecten hebben ingebracht.

Ook is er principiële inbreng met behoud van natuur boven alles.

Al met al een enerverende en waardevolle avond, met nog het aanbieden in de raadszaal van een bij een spontane actie verzamelde aantal handtekeningen.