gob politiek geleen
gob politiek limburg
politiek sittard geleen
gob sittard
gob sittard geleen
gob politieke vereniging
gob sittard geleen politiek
gob geleen
gob online
gob

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Martin Dormans…..gewoon en toch heel bijzonder.

Gewoon en toch heel bijzonder.

En dan ineens krijg ik de vraag om iets op papier te zetten over een gob collega. Als eerste mag ik de spits afbijten en de pen te hand nemen. Maar over wie eigenlijk? Eerder heb ik al zonder te aarzelen volmondig ja gezegd. Want natuurlijk wil ik dat graag doen. Het lijkt me bovendien harstikke leuk. Maar wie kies ik en wat schrijf ik er vervolgens over op? Best spannend!

Ik kies voor een gewoon en toch heel bijzonder mens. Voor Martin Dormans dus. Martin is al sinds maart 2010 namens gob lid van de gemeenteraad in onze mooie gemeente. Martin is alom bekend. In Munstergeleen kent men hem uit zijn bijdragen voor de lokale gemeenschap. Daarnaast is hij de zoon van Dolf Dormans, die bekend werd omdat hij in 1999 door Pater Karel is genezen.

In 2010, tijdens een tourrit op zijn motor in de Eiffel, is Martins leven in een klap veranderd. Wat een mooie rit had moeten worden eindigde met een val. Hierdoor liep Martin een dwarslaesie op. En wie dan denkt dat Martin daardoor bij de pakken is gaan neerzitten heeft het mis. Met een ijzeren wil en veel hard werk tijdens de revalidatie én met de onvoorwaardelijke steun van zijn vrouw Neeltje en zijn familie is Martin er weer bovenop gekomen. Dit is in één woord: geweldig! Daarom is Martin voor mij een heel bijzonder mens die op zijn manier volop meedoet in de maatschappij. En hoe!

In de gemeenteraad houdt hij zich bezig met sociale zaken, welzijn, zorg en inclusie. Stuk voor stuk belangrijke onderwerpen waar Martin veel kennis over heeft. Daarnaast zijn er veel inwoners die inmiddels de weg goed kennen en hem om raad vragen. Ze komen daarbij nooit voor een gesloten deur te staan want hij helpt waar hij kan.

Martin is een verenigingsmens pur sang. Hij is onder andere voorzitter van SVM, lid van de Munstergarde 1202 Munstergelaen, lid van de Haverbüle, wijkcoördinator van het Prinses Beatrixfonds en actief bij Fanfare Juliana. Ongetwijfeld is de lijst nog niet compleet want hij is werkelijk overal bij betrokken.

Wat ik heel bijzonder vind, is dat Martin als Traffic Informer zijn verhaal deelt met leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Als verkeersslachtoffer vertelt Martin over de impact voor hem en zijn naaste omgeving. Een indringend verhaal dat de leerlingen stof tot nadenken geeft waardoor ze weten wat er in het verkeer kan gebeuren.

Tot slot. Ik bewonder Martin om zijn doorzettingsvermogen en positiviteit. Hij maakt me blij met zijn vrolijkheid en zijn grapjes. Voor mij ben je dan ook een echte topper en een voorbeeld voor velen

Myra Wijnen