gob sittard
gob geleen
gob politieke vereniging
politiek sittard geleen
gob online
gob politiek geleen
gob
gob sittard geleen
gob sittard geleen politiek
gob politiek limburg

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Kitty Creemers, in de gob fractie thans het langs zittende “vrouw(tje)” dat haar “mannetje” staat.

18 januari 2021

 

Kitty Creemers, in de gob fractie thans het langs zittende “vrouw(tje)” dat haar “mannetje” staat.

Ik heb Kitty leren kennen als een hele warme lieve vrouw.  Een echte levensgenieter. Kitty houdt heel erg van gezelligheid. Spelletjes spelen, gezellig een hapje of een drankje doen met vrienden, een stukje fietsen, met Kitty kan het allemaal. Kitty is met haar 16 jaar als raadslid een van de meest ervaren personen in de raad. Ze is een collega die altijd voor je klaar staat. Zeker in mijn eerste jaar als raadslid kwam ze altijd met tips die het allemaal net wat makkelijker maakte. Daarom heb ik haar ook van begin af aan aangesproken met ‘miene gob mam’.

Waar ik echt van heb kunnen genieten is van haar bevlogenheid in bepaalde stukken. Op het moment dat dat ze van zichzelf wist nu heb ik gelijk, beet ze zich vast en liet ze niet meer los. De gob fractie kon de behandeling van bepaalde dossiers dus met een gerust hart aan Kitty overlaten. In de discussies weet ze het standpunt van de gob fractie goed te  verwoorden en ook bij interruptiedebatten liet ze zich niet van de wijs brengen. Kortom dus  “een vrouw die haar mannetje staat”. En dan toch daarna weer die lieve warme collega. Kitty zal niet meer gaan deelnemen aan de verkiezingen en we gaan haar dan ook op alle mogelijke manieren missen. Om wat meer inzicht te krijgen in het leven en carrière van Kitty heb ik haar een aantal vragen gesteld die zij met heel veel plezier beantwoord heeft.

  1. Stel je zelf even voor.

Kitty Creemers, woonachtig in ons mooi stadsdeel Sittard. Geboren in Heythuysen 71 jaar geleden. In 1954 verhuist naar de geboortestad van mijn moeder, een echt Zittesj Maedje.  Na de lagere school, Mulo en Havo het CIOS in Sittard doorlopen. (de eerste meidengroep daar). Gestart met werken bij de Levensschool te Sittard, toen naar de gemeente Maastricht. Sport, Personeel en Organisatie, Handhaving, weer Personeel en Handhaving en secretariaat van de ondernemingsraad.  35 jaar gewerkt in totaal, tijdens deze periode ook een 14 jaren in de ondernemingsraad gezeten. Dit lijkt wel wat op de gemeenteraad, qua werken. In mijn jonge jaren een fanatieke handbalster van o.a. Het eerste van HV Sittardia, toen nog alleen dames. Meer dan 50 jaren actief binnen deze vereniging geweest, als speelster(o.a. van het eerste team, ook op het hoogste niveau eredivisie), trainster en bestuurslid. Het mooiste resultaat was wel de promotie naar de eredivisie toen ik in het begin van het seizoen gevraagd was om het stokje van de toenmalige trainer over te nemen, vanwege familieomstandigheden. Vele ups en downs meegemaakt, maar wat was het overall een mooie tijd.  Op wat latere leeftijd gaan tennissen (ook competitie),  ook nu nog als hobby. Binnen de tennisvereniging ook actief als vrijwilliger.  Sinds enkele jaren lid van het vrouwengilde Sittard, tevens zitting in het bestuur en waar ik de laatste jaren voorzitter van ben . En op dit moment ook een fanatiek bridger. Als bewoner/eigenaar van een flat ben ik vanuit dit gegeven ook nog voorzitter van de VvE(vereniging van eigenaren). Tot vorige jaar ook nog als vrijwilliger gewerkt voor Zuyderland, bij de zorgcentra Baenje en Kolleberg. Een andere hobby is reizen. Zo’n beetje de hele wereld rondgereisd. Met als hoogte punt een rondreis in Australië en Nieuw Zeeland (mogelijk door een flinke prijs in de postcodeloterij) .Na weer een prachtige reis, was het toch weer fijn thuiskomen in dat mooie stadje Sittard, later Sittard-Geleen.

  1. Hoelang ben je nu raadslid?

Ik ben nu raadslid voor de vierde periode, tot aan de verkiezingen wordt dat dan 16 jaar.

  1. Hoe ben je bij gob terecht gekomen?

Eigenlijk moet je zeggen, hoe is het gob bij mij gekomen. Ik werkte voor de gemeente Maastricht bij Publieke Werken en Sport(PWS), waar ik ook in de ondernemingsraad zat. Hier werkte ook Pieter. Het G.O.B.(oude spelling), zat in de fusiegemeente in de raad. Sittard en Geleen moesten sterker vertegenwoordigd worden en dus vroeg Pieter, of het niet iets was om het G.O.B. te steunen. Gezien vanuit het punt dat ik woonachtig was in Sittard  Ja, dat leek me wel wat, ook gezien mijn roots. Mijn opa was ooit Burgemeester van Stramproy. Ook oud burgemeester van Born Hub Creemers is familie, een oom van mij (jongste broer van mijn vader).

  1. Waar ben je trots op?

Moeilijk te zeggen. Ik ben er trots op dat ik echt kan zeggen dat ik mij steeds heb ingezet voor onze mooie stad. Steeds vanuit het gevoel om er één stad van te maken. Ook al ben ik in hart en nieren een Zittesj  Maedje, heb ik toch steeds de belangen van het groter geheel gediend.

  1. Na deze periode ben je niet meer verkiesbaar, wat was een absoluut hoogtepunt in je carrière.

Hoogtepunt was toch wel bij de laatste verkiezingen dat we nummer 1, de grootste waren. Ook dat er jongere nieuwe leden aanhaken. De gob familie is een warm gevoel. Men staat er voor elkaar. Een kandidatenlijst van 50 kandidaten,  iets om trots op te zijn.

  1.  En wat was een dieptepunt?

Er was niet één dieptepunt, maar steeds weer de teleurstellingen in de coalitie van partners die afhaakten, je lieten vallen. Ook zijn dieptepunten  voor mij, de aanvallen op personen,  Op inhoud mag je met elkaar bekvechten, het niet eens zijn maar nooit persoonlijke aanvallen. De waarde en normen zijn soms ver te zoeken. Zeker in deze raadsperiode valt me dat zwaar.  De verruwing van taalgebruik stoort mij ook.

  1. Als de nieuwe raad gekozen is. Heb je al plannen voor de zoveel meer vrijde tijd die je gaat krijgen?

De tijd overdag zal snel gevuld zijn met klaar staan voor vrienden/innen. Het lezen weer oppakken. Door het vele lezen van de raadsstukken is het lezen (een hobby van vroeger) wat in de vergetelheid geraakt. Waarschijnlijk ga ik  me bij het Vrouwengilde naar  een van de leesclubs.  De vaste avonden, maandag en donderdag,  dat weet ik nog niet. Eerst genieten, wellicht tv kijken, misschien nog 1 bridgeavond. Wie weet, de toekomst zal het leren.

Lieve Kitty bedankt voor alle wijze lessen en we gaan je zeker missen!!!

Groetjes Roy Breidenbach