gob sittard
gob sittard geleen politiek
gob politiek limburg
gob online
gob politiek geleen
gob politieke vereniging
gob
gob geleen
politiek sittard geleen
gob sittard geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Jack Peeters, zo eerlijk mogelijk voor iedereen!

Jack Peeters is geboren en getogen in Susteren. Tegenwoordig woont hij met Ans in het pittoreske Guttecoven. Ze hebben twee zonen, Sem en Ken. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Jack zit niet graag stil en krijg energie van zaken die ertoe doen. Daarbij heeft hij oprecht belangstelling voor mensen en probeert hij altijd het beste uit anderen te halen. En daarbij is hij nieuwsgierig. Dat blijkt ook uit zijn opleidingen. Aan de ene kant technisch en met veel oog voor detail. En aan de andere kant algemeen van aard, met aandacht voor organisaties en de psychologie en het gedrag van de mens. Dat verklaart ook meteen waarom hij 33 jaar werkzaam is geweest in een groot laboratorium, waarvan de laatste 10 jaar als directeur. Rode draad in zijn gehele loopbaan was steeds om iedereen mee te krijgen. De sleutel daarbij was en is het creëren van vertrouwen op basis van een duurzaam toekomstbeeld met een positief, oprecht en consistent verhaal waarin mensen zich herkennen. Een buitengewoon boeiende tijd voor Jack. Op dit moment is hij al enkele jaren actief als zelfstandig ondernemer en adviseert hij grote en kleine organisaties op tal van terreinen.

Verbinden is zijn kracht en passie! Hij vindt namelijk dat elk individu ertoe doet en dat alles wat we doen zo eerlijk als mogelijk voor iedereen moet zijn. Hij vindt het daarbij leuk om een uitweg te zoeken uit moeilijke situaties waar men soms zelfs in een impasse zit. Door goed te luisteren leer je de mensen écht begrijpen en ontstaat er contact. Daarbij heeft hij een uitstekend gevoel voor ‘politieke verhoudingen’ en vind hij humor ontzettend belangrijk.

Jack hecht veel waarde aan lokale Limburgse (culturele) zaken en levert op tal van maatschappelijke terreinen zijn bijdragen. Ooit is het allemaal begonnen met het realiseren van een speelgelegenheid in Guttecoven waar de jeugd naar hartenlust kan spelen. Erg belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp. Daarna was hij een groot aantal jaren en met heel veel plezier voorzitter van de ouderraad van de basisschool, vervolgens voorzitter van het Guttecovense Dorpsplatform, zat hij in de ondernemingsraad van een grote international, was hij bestuurslid van een vakorganisatie, voorzitter van de fanfare en drumband en leidde hij een peuterspeelzaal. Momenteel is hij voorzitter van de grootste ondernemersvereniging van Sittard-Geleen (BSG). Een forse uitdaging, zeker in de moeilijke tijd waarin we nu met zijn allen leven. In zijn vrije tijd helpt hij met het opruimen van zwerfafval, samen met een groep enthousiastelingen in Guttecoven. Recent heeft hij toegezegd om de carnavalsvereniging te helpen bij het ophalen van oud papier.

Voor Jack draaien de komende gemeenteraadsverkiezingen volledig om: zo eerlijk mogelijk voor iedereen. We zitten met zijn allen in een zware periode. Denk aan onze ondernemers, waarvan hij er een is, die zware tijden kennen. Maar ook onze jeugd, waarbij de eenzaamheid en daarbij behorende klachten enorm zijn toegenomen en in veel gevallen onacceptabel groot zijn.

Zaken die Jack bezig houden zijn de grote uitdagingen waar we mee te maken hebben. Bijvoorbeeld de starters op de woningmarkt, zoals zijn 2 zoons, die enorme moeite hebben een huis te vinden. Of het klimaat en het milieu en de gevolgen daarvan voor onze toekomst. Kortom: er is veel te doen en we moeten het samen met zijn allen doen. En wat Jack betreft, zo eerlijk mogelijk voor iedereen. Jong en oud, stad en dorp, bedrijfsleven en publieke sector. Voor iedereen en allemaal samen.

Wat Jack persoonlijk jammer vindt is de kloof tussen burger en politiek. Die is groter geworden met als gevolg dat het vertrouwen in de politiek is afgenomen. Hij vindt een goede wisselwerking tussen burger en politiek erg belangrijk. Dat is het cement van de fundering waar we onze toekomst op bouwen.