gob politiek limburg
gob politieke vereniging
gob
gob sittard
gob politiek geleen
politiek sittard geleen
gob online
gob sittard geleen
gob geleen
gob sittard geleen politiek

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

HUPAC verbindt Moerdijk en Geleen Rail Terminal Chemelot.

In 2019 stelde ons burgerraadslid Fred Vroomen vragen aan het college met betrekking tot de sterk groeiende positie van Sittard-Geleen in de logistieke sector.

Sittard-Geleen ontwikkelt zich tot een sterke logistieke speler vanwege de aanwezigheid van de Rail Terminal Chemelot, de grootschalige storage en HUB faciliteiten in Born, waaronder de Born Barge Terminal. Bovendien is Sittard-Geleen uitgegroeid tot een knooppunt van weg, water- en spoorwegen. Het doel is om deze voorzieningen samen te smeden tot één geavanceerde logistic HUB op het balkon van Europa.

 Op 24 april maakte de Havendienst Moerdijk bekend dat Rail Operator HUPAC een vaste treindienst shuttle tussen Moerdijk en de Rail Terminal Chemelot gaat uitvoeren. Deze treindienst maakt onderdeel uit van een netwerk tussen het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Italie.

Vanuit de optiek van de logistics HUB Sittard-Geleen een belangrijke stap om te groeien tot  een speler en verbinder van formaat in het multi-modale vervoer in Europa. 

Als gob verwelkomen en stimuleren we dit soort initiatieven en ontwikkelingen zeer en zien dit graag ondersteund door het politieke veld.

En als gob letten we ook goed op dat deze ontwikkeling geen negatieve gevolgen heeft voor de omwonenden van de betreffende trajecten. De vervoerder dient zich ten alle tijden te houden aan de voorschriften van de verleende vergunning. Dit is in het belang van de leefbaarheid van alle omwonenden.

https://www.transport-online.nl/site/nl/114327/nieuwe-treinverbinding-moerdijk-geleen-brengt-europa-nog-dichterbij/