gob politiek limburg
gob sittard geleen politiek
gob sittard geleen
gob online
gob sittard
politiek sittard geleen
gob
gob politiek geleen
gob politieke vereniging
gob geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Herdenken en vrijheid vieren

Op 4 mei 2019 was het Nationale Dodenherdenking. In onze gemeente werd op deze dag op diverse plaatsen hier aandacht en besteed. Zo waren wij als gob aanwezig in Born, Obbicht, Geleen en Sittard.

Een van de initiatieven om jeugd meer bij het herdenken te betrekken is het zogenaamde Kindermonument. Dat wordt jaarlijks tijdens de herdenkingsplechtigheid op de Algemene Begraafplaats aan de Lahrstraat gepresenteerd.

Het kindermonument wordt elk jaar door een andere basisschool uit onze stad gemaakt, door en voor kinderen. Op deze manier houden we herinneringen levend, ook als de laatste overlevenden er niet meer zijn. Zo worden en blijven onze jongeren direct betrokken. Want de vrijheid waarin we leven is van ons allemaal…

Op 5 mei vierden we onze vrijheid. De bevrijding van Nederland in 1945. Deze dag wordt ook wel ‘de dag van de vrijheid’ genoemd. Dit is de dag dat op 14 plaatsen in Nederland Bevrijdingsfestivals werden georganiseerd. Voor Limburg vindt al een geruim aantal jaren het Bevrijdingsfestival Limburg plaats in Roermond. Nu – 75 jaar na de Tweede wereldoorlog – herdenken we en vieren we onze vrijheid nog steeds. Belangrijk is het, ook wanneer er geen ooggetuigen meer zijn van de Tweede Wereld-oorlog, om onze vrijheid te blijven herdenken. Nooit mag meer gebeuren wat eens heeft plaatsgevonden!

Twee belangrijke dagen – elk jaar weer – waar wij als gob op gepaste wijze aandacht aan gegeven hebben.

#respect #vrijheid #herdenken