gob online
gob politiek limburg
gob politiek geleen
politiek sittard geleen
gob sittard geleen
gob sittard
gob politieke vereniging
gob sittard geleen politiek
gob geleen
gob

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Gob vormt coalitie met Vernieuwingsblok (GroenLinks, SP, DNA, Partij van de Arbeid) en VVD

Donderdagavond 3 mei heeft informateur Ad Lutters zijn eindverslag uitgebracht.

Twee weken eerder sprak hij bij zijn tussenverslag van een dilemma en vroeg hij gob een keuze te maken tussen een coalitie met CDA en kleinere partijen óf met het Vernieuwingsblok bestaande uit GroenLinks, SP, DNA en Partij van de Arbeid en kleinere partijen. Gob heeft vervolgens partijen opgeroepen deel te nemen aan een gezamenlijk gesprek om te bezien of er vertrouwen kon worden gecreëerd voor een brede coalitie.

Na twee weken bleek er nog steeds sprake van een dilemma, ondanks de diverse gesprekken die hebben plaatsgevonden. Ook na deze periode bleven er tussen CDA en Vernieuwingsblok gevoeligheden op tafel liggen. De gewenste brede coalitie bleek dus niet mogelijk.

Gob kiest nu voor een basiscoalitie met het Vernieuwingsblok, bestaande uit GroenLinks, SP, DNA en Partij van de Arbeid, aangevuld met de VVD. Deze coalitie heeft met 19 zetels een krappe meerderheid. Wat gob betreft staat het partijen vrij zich bij deze coalitie aan te sluiten door contact te zoeken met gob.

De komende weken gaan deze partijen via overlegtafels werken aan een inhoudelijk programma op basis van een document van de informateur dat gebaseerd is op de programma’s van de zes partijen.

Dat programma wordt uiteindelijk ook voorgelegd aan de gemeenteraad. Na bespreking in de raad zal het nieuwe college ook met de inwoners de dialoog aangaan over dit coalitieprogramma.

Lees hier het eindverslag.