gob politiek limburg
gob geleen
gob
gob sittard
gob online
gob politieke vereniging
politiek sittard geleen
gob politiek geleen
gob sittard geleen politiek
gob sittard geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

gob fractie daagt bewoner uit om mee te doen…..’straten op de schop’

gob fractie daagt bewoners uit om mee te doen!

Op dinsdag 30 maart 2021 kopte Dagblad De Limburger: ‘Straten op 20 plekken op de schop’. Ik heb ze eerlijk gezegd niet nageteld, maar het zijn er in elk geval veel. En dat is goed nieuws voor alle bewoners. Op tal van plekken in onze gemeente wordt het huidige straatbeeld vernieuwd en waar nodig en mogelijk, aangepast aan een eigentijdse variant. Bijvoorbeeld door het vervangen van het asfalt, het vernieuwen van de trottoirs en door tevens na te denken over de maatregelen die nodig zijn om de verkeersveiligheid op een hoger niveau te brengen.

En dat alles gebeurt niet – zoals veel mensen nog steeds denken – vanuit het gemeentehuis. Absoluut niet zelfs. Dat benadrukte gob wethouder Leon Geilen in een informatieve videboodschap waarin hij bewoners uitnodigde om vooral mee te denken over hun straat.

Om zo samen te zorgen voor een verkeersveilige straat. Een straat die weer de nodige jaren bestand is tegen al het verkeer dat er gebruik van maakt.

Ik hoop van ganser harte dat massaal gebruik gemaakt wordt van deze kans zodat na de opknapbeurt bewoners zich herkennen in ‘hun’ straat. En misschien wel stiekem trots zijn op datgene dat ze bereikt hebben door de handschoen op te pakken. Dat zou fijn zijn.

Yvonne Salvino, gob fractievoorzitter.