gob geleen
gob politiek geleen
gob sittard geleen
gob politiek limburg
gob sittard geleen politiek
gob
gob politieke vereniging
gob online
gob sittard
politiek sittard geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Gemeente Sittard-Geleen gaat haar inwoners ondersteunen die last hebben van de hoge energielasten.

Gemeente Sittard-Geleen gaat haar inwoners ondersteunen die last hebben van de hoge energielasten.

 

Vanavond heeft de gemeenteraad van Sittard-Geleen een voorstel aangenomen om de inwoners die last hebben van de gestegen energiekosten te ondersteunen. Alle inwoners van Sittard-Geleen hebben één ding gemeen: iedereen kampt met fors hogere energielasten. Waar de één de rekening nog (net) kan betalen, zijn er helaas ook veel mensen die het water tot aan de lippen staat. Ongeacht je leeftijd, inkomen, of herkomst. Deze hoge energielasten discrimineren niet.

Namens de gob-fractie heeft Niek Wetzels al tijdens de raadsvergadering in december vorig jaar het college opgeroepen om snel met een maatwerk-oplossing te komen voor alle inwoners. En vandaag was het dan zover. De gemeente trekt anderhalf miljoen euro uit om die inwoners te ondersteunen die kunnen aantonen dat de energiekosten enorm zijn gestegen door de verhoging van de energietarieven.

De regeling loopt van 1 januari tot en met 30 juni van dit jaar. Er is een staffel voor inwoners met een hoger inkomen. Afhankelijk van je inkomen wordt de hoogte van de toeslag bepaald.

Hiermee ligt er een goed plan, waar we erg trots op zijn en waarmee de Gemeente Sittard-Geleen haar inwoners niet in de kou laat staan.