gob politiek geleen
politiek sittard geleen
gob politiek limburg
gob politieke vereniging
gob sittard geleen
gob
gob sittard
gob sittard geleen politiek
gob geleen
gob online

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Fred Vroomen iemand die zich vastbijt in een probleem tot hij een oplossing gevonden heeft

FRED VROOMEN

“Zich als “pitbull terriër” vast bijtend in een probleem, niet loslaten tot dat een oplossing gevonden is!”

Al bijna 25 jaar is Fred nu woonachtig in Sittard-Geleen. Samen met zijn Josée woont hij in Geleen..

Fred is geboren in Kerkrade en dat dialect is hij ook machtig.  Via Spaubeek verhuisde hij naar Sittard-Geleen. Hun kinderen Max en Eva zijn inmiddels beiden getrouwd. De kleinkinderen Emily, Pim en Thijs brengen een zee van geluk in huize Vroomen. Fred heeft net de 63 kaarsjes uitgeblazen.

Hij voelt zich nadrukkelijk een natuurmens. Dat illustreert hij met zijn hobby’s wandelen en zijn vrijwilligerswerk voor o.a. het IVN.

Jaren heeft Fred in diverse functies gewerkt voor Chemelot. Zijn laatste functie voor zijn vervroegde pensionering was hij secretaris van de Chemelotsite. In deze functie had hij vooral te maken met veiligheid  en de besturing van fabrieken. Milieu is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Hij vindt dat daar veel rekening mee gehouden dient te worden. Regels zijn vaak richtinggevend en moeten ook limitatief zijn. De zoektocht om milieu en economie samen te laten gaan is bijzonder interessant en uitdagend voor creatieve mensen als Fred. In de loop der jaren heeft hij veel vergunningen voorbij zien komen, en dat kan nog altijd beter. Zowel van de zijde van de overheid als van de zijde van het bedrijfsleven.

Met zijn HTS achtergrond houdt Fred wel van een uitdaging. Hij is niet zo van het stil zitten. Iedere 5 jaar een nieuwe uitdaging. Vandaar dat hij nu een nieuw bedrijfje heeft opgezet. Dat werkt op het snijvlak van duurzaamheid-energietransitie-circulaire economie. Of simpel gezegd : een bijdrage aan de aarde en de samenwerking van mensen stimuleren.

En dan zijn we snel bij het gob. Een partij waar je veel mensen tegenkomt met diverse achtergronden. Dus aan discussie mogelijkheden geen gebrek. Voor Fred mag dat best nog wat meer, zodat we beter tot de kern komen en oplossingen samen verzinnen. Soms gewoon samen rondlopen en een oplossing komt op je pad. Hoe simpeler de oplossing hoe beter. Vaak wordt het allemaal veel te moeilijk gemaakt.

gob is een echte bestuurspartij. Met elkaar in gesprek blijven is een voorwaarde. De mensen opzoeken. De discussie met elkaar aangaan en dan beslissingen durven nemen. Hij weet van zichzelf dat hij een dossiervreter is, soms steekt het hem bijvoorbeeld dat mensen in de politiek echt niet weten waar het over gaat. Erg jammer en moeilijk om met deze mensen een kwalitatief goede discussie te voeren.

Volgens Josée is het met Fred never a dull moment. Laten we maar eens naar wat hobby’s van Fred gaan kijken. Naast zijn treintjes, vindt hij zonnepanelen en windenergie ook heel goed voor thuis. Zijn zoektocht naar uitdagingen zet hij  concreet om in grote en kleine acties. Hij loopt al een tijdje met een idee om de haven in Born te gebruiken als warmteopslag voor Chemelot  en middels leidingen te koppelen aan het warmtenet. Of dat haalbaar is zal de toekomst uitwijzen.

Als Fred wat verzint dan hoort daar ook een werkwijze bij, namelijk: visie – missie – uitvoering – evaluatie – bijstelling etc.

En dan tot slot nog:

Fred als stamboomkundige, meester in het archiveren, gepassioneerd vakbondslid en voormalig OR-lid. Het is een plezier om met de gedreven Fred te spreken en te werken. Als Fred ergens iets in ziet gaat hij er helemaal voor. Soms is Fred een “pitbull terriër”, die zich in een probleem vastbijt, tot hij een oplossing gevonden heeft.  Gewoon een fijne vent.

Berry van Rijswijk