gob geleen
gob sittard geleen politiek
gob politiek geleen
gob politiek limburg
gob sittard
gob sittard geleen
gob
gob online
gob politieke vereniging
politiek sittard geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Fedja Kuburic, kansen pakken zodra je ze kunt pakken

Fedja Kuburic, kansen pakken zodra je ze kunt pakken.

Geboren in de stad Zenica, in Bosnië Herzegovina is Fedja op 4 jarige leeftijd verhuisd naar Nederland, als gevolg van de oorlog begin jaren 90. Via meerdere tussenstops is hij met zijn familie uiteindelijk verhuisd naar Sittard, alwaar Fedja opgroeide in Haag Sittard Park.

Fedja staat midden in het leven, geniet van iedere dag, en zoekt de gezelligheid op. Hij heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en walgt van oneerlijke situaties. Heel apart om juist in deze tijd een stuk te mogen schrijven over deze gewaardeerde collega van politieke groepering gob.

Na de Sjtadssjool , behaalde hij in 2008 het Havo Diploma op het Trevianum. Door de gezelligheid, het continu mensen om zich heen te hebben en de sociale contacten in de Horeca heeft Fedja eerst de Studies MBO Horecaondernemer en daarna de studie Hotel en Event Management op HBO niveau in Eindhoven gevolgd.

Niet ervan overtuigd te zijn alle kansen gepakt te hebben, is Fedja daarna ook nog Rechten gaan studeren aan de universiteit van Tilburg. Stage voor deze studie liep hij bij een advocatenkantoor in Sittard. Dit beviel hem zo goed dat hij na zijn stage nog 2 jaar bij hetzelfde bedrijf heeft gewerkt. Hij leerde veel van deze eerste baan, en kwam in aanraking met de WMO, sociaal zekerheidsrecht en zelfredzaamheid. Fedja heeft een zwak voor mensen die niet voor zich zelf kunnen opkomen.

En daar zit ineens de link met de politiek. In 2019 heeft hij zich eens in de plaatselijke politiek verdiept, en heeft hij gekozen voor de politieke groepering gob. De ambitie van de partij sluit aan bij zijn eigen ambitie en Fedja prijst de bezieling van deze lokale partij. Het voelt meer als een familie zegt hij, terwijl er ook direct op een professionele manier met elkaar wordt omgegaan.

Intussen werkt Fedja voor de gemeente Vught, waar hij de implementatie va de nieuwe omgevingswet mag meemaken. Fedja wil zich specialiseren. Hierdoor kan hij op verschillende manieren opkomen voor de inwoners. Het beleid vindt hij zeer belangrijk. De beleidskeuzes die gemaakt worden en de manier waarop met mensen omgegaan wordt, kunnen belangrijk zijn, zodat er niet voer ieder individu apart een strijd gevoerd hoeft te worden.

Veel mensen blijven volgens hem klagen, maar daar schiet je niets mee op, zolang je niet bij jezelf begint. Als je iets wilt veranderen, begin dan in ieder geval met meedenken. Pak de kansen, zodra deze zich voordoen, dat heeft hijzelf ook altijd gedaan. Binnen de politiek wil Fedja zich enerzijds bezig houden met de WMO en anderzijds met jongeren. De raakvlakken met het leven, alles waar je mee te maken krijgt, heeft te maken met de gemeente. Ook zijn ervaring van zijn werkzaamheden in Vught wil hij gebruiken om de partij te ondersteunen in Sittard-Geleen.

Fedja spreekt vloeiend Nederlands, Engels , Duits en Bosnisch, waardoor hij makkelijk contacten kan leggen, en zijn sociale contacten kan onderhouden. De gezelligheid in de horeca beleefd hij dan intussen ook aan de andere kant van de bar. Met zijn vriendin Sylvana wil hij binnenkort gaan samen wonen in Sittard (en/of omstreken). Een half vrijstaand huisje met een leuke tuin (niet te groot want hij heeft niet zo’n groene vingers, verklapt hij).

Ik ben ervan overtuigd dat je weer de kans pakt zodra deze zich voordoet. Ik heb genoten van de gesprekken die ik met je heb mogen voeren, Ik heb de bevlogenheid en oprechtheid van je mogen ervaren, terwijl je vertelde. Ik heb je diverse keren overduidelijk zien glunderen. Politieke groepering gob mag blij zijn dat je voor hen hebt gekozen.

Fedja, ik wens je heel veel succes de komende verkiezingen.