gob
gob politiek limburg
gob geleen
gob politiek geleen
gob sittard
politiek sittard geleen
gob sittard geleen politiek
gob online
gob sittard geleen
gob politieke vereniging

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Een mooi gebaar van onze Zusterstad Maoming, echte vrienden helpen elkaar!

Zusterstad Maoming schenkt 100.000 mondkapjes aan Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 15 april 2020 – Burgemeester Hans Verheijen en wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen hebben honderdduizend mondkapjes in ontvangst genomen die de Chinese zusterstad Maoming aan Sittard-Geleen cadeau heeft gedaan. De mondkapjes worden vanaf vandaag verspreid via zorgorganisatie Zuyderland.

,,Het doet mij goed dat onze zusterstad Maoming met dit genereuze gebaar haar betrokkenheid toont,” zei burgemeester Hans Verheijen woensdag bij het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen, waar logistiek dienstverlener Cabooter de mondkapjes afleverde.

De mondkapjes zijn vanuit de Zuid-Chinese stad Maoming (acht miljoen inwoners) op transport gegaan naar Schiphol. Burgemeester Yuan Gujie van Maoming heeft in een brief aan haar Sittard-Geleense collega Hans Verheijen de komst van de mondkapjes aangekondigd. ,,Wij zijn zeer bezorgd en begaan met de mensen in Sittard-Geleen die op dit moment te lijden hebben onder de gevolgen van het coronavirus,” liet Yuan Guije weten. ,,We willen met deze mondkapjes steun betuigen aan onze vrienden in Sittard-Geleen.”

De mondkapjes uit Maoming zijn voor de aflevering getest en zijn te gebruiken als chirurgische mondmaskers. Zuyderland zal zorgen dat ze op de juiste plaats terechtkomen, verzekerde Roel Goffin van de raad van bestuur van Zuyderland. Goffin was in 2018 samen met loco-burgemeester Pieter Meekels in Maoming, waar onder meer gesproken is over samenwerking op gezondheidszorggebied. ,,We konden toen niet bevroeden dat deze gesprekken zouden leiden tot dit cadeau,” aldus wethouder Pieter Meekels.

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft eind 2017 besloten om vriendschapsbanden aan te gaan met Maoming. In Maoming, dat 1200 kilometer zuidelijk van Wuhan ligt, zijn tot nu toe 14 besmettingen vastgesteld. Alle patiënten zijn weer genezen. Sinds begin maart is er geen nieuwe besmetting meer geconstateerd.