gob sittard
gob geleen
gob politiek geleen
gob sittard geleen
politiek sittard geleen
gob online
gob
gob sittard geleen politiek
gob politiek limburg
gob politieke vereniging

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Een collega met een mooie lach…..Roy Breidenbach.

Interview met Roy Breidenbach door Martin Dormans.

Roy is 1 van de jongste raadsleden in de gemeente Sittard- Geleen. Met zijn kennis, sociale vaardigheden, behulpzaamheid en zijn mooie lach hebben we er een fijne collega in de raad bij. Zijn eerste periode in de raad zit er bijna op. Hoe heeft hij deze periode ervaren ? Dit komen we te weten door hem een aantal vragen te stellen.

Roy wil je je even voorstellen? 

Ik ben 35 jaar oud ben getrouwd met Loes breidenbach-Beckers. Samen hebben wij 2 dochters, Megan 10 jaar oud en Faye 9 jaar oud. In het dagelijks leven werk ik bij de firma Smit & Partouns in Geleen. Hier werk ik onder andere samen met mijn vader (eigenaar) en zusje (administratie). Zelf geef ik diverse lessen op het gebied van veiligheid. Denk hierbij aan BHV, Reanimatie & AED, EHBO VCA etc. En sinds een aantal jaar mag ik mezelf ook veiligheidskundige noemen.

Roy je woont op de “Lénjtheuvel”  en bent een echt verenigingsmens. Bij welke verenigingen ben je actief?

Inmiddels ben ik al meer als 20 jaar lid van Jong Nederland Lindenheuvel waarin ik sinds een aantal jaar een bestuursfunctie vervul als penningmeester. In 2009 ben ik Prins geweest van VV De Swentibolders. Dit is me zo goed bevallen dat ik inmiddels al 11 jaar lid ben van deze mooie vereniging. Samen met 2 andere leden van de Swentibolders Marco Boonen en Eddy Beckers organiseren wij inmiddels al 13 jaar de optocht van Lentjheuvel. Uiteraard ben ik ook lid van de Auwt  Prinsen van de Swentibolders ( S.L.A.P.). Een andere verenging waar ik met ontzettend veel plezier lid van ben is Zate Hermenie Gein Idee. Een ware vriendengroep waarmee we gezamenlijk leuke muziek maken. Ik zelf probeer hierbij trompet te spelen :-). Inmiddels zit ik alweer 11 jaar bij deze groep top muzikanten. Verder ben ik sinds afgelopen april ook voorzitter van R.K.F.C. Lindenheuvel-Heidebloem. Hierin ben ik zelf ook nog actief als voetballer.

Hoe ben je in de politiek en met name bij gob terecht gekomen?

Ik ben altijd al graag betrokken geweest bij activiteiten in de wijk. Vandoor ook de reden dat ik bij zoveel verenigingen zit. Op een bepaald moment kom je op het punt dat er dingen geregeld moeten worden met de gemeente. Dat heeft er toe geleid dat ik nieuwsgierig werd naar de reden achter bepaalde beslispunten. Van de zijkant lijken beslissingen vaak heel simpel maar in de praktijk blijkt het dan toch allemaal wat moeilijker te zijn. Via Marcel Huijveneers ben ik in contact gekomen met de politiek. Hij had me al een aantal keer gevraagd om bij gob te komen. Na lang twijfelen en een gesprek met Pieter heb ik uiteindelijk besloten om me aan te sluiten bij gob. Een partij waar ik ontzettend goed ben opgevangen en ik me meteen thuis voelde. Een partij die uitgaat van de eigen kracht en geen campagne gaat voeren door andere partijen omlaag te halen. Daarnaast kreeg ik op een bepaald punt het besef dat de beste stuurlui aan wal staan, maar verandering toch echt bij jezelf begint. In het begin was het moeilijk, zeker ook om het feit dat je het nooit voor iedereen goed kan doen. Uiteindelijk leer je hier wel mee omgaan. Het geeft heel veel voldoening als je wat kan betekenen voor andere mensen.

Waar gaan je handen van ‘jeuken’?

Mijn handen gaan sowieso jeuken bij alle onderwerpen die te maken hebben met veiligheid. Uiteraard heeft dit ook met mijn beroep te maken.Verder vind ik het ook heel leuk als ik wat extra’s kan doen als inwoners mij serieuze vragen stellen.

Waar ben je trots op wat je als raadslid hebt kunnen bereiken?

Ik ben trots op alle dingen die ik tot nu heb kunnen regelen voor inwoners. Of het nu problemen zijn met bomen, wegen of voetpaden, het maakt me eigenlijk niet uit. De dankbaarheid die je krijgt als je iemand geholpen hebt is voor mij het belangrijkste. Komend jaar zijn nieuwe raadsverkiezingen, ga je weer meedoen? En wat zijn je doelen en wat wil je veranderen/aanpakken in de nieuwe raadsperiode? Ik ga de komende periode zeker weer meedoen aan de verkiezingen. Na 4 jaar meedraaien en leren hoop ik dat ik de komende periode nadrukkelijker mijn stempel kan gaan drukken. Mensen helpen op het moment dat er problemen zijn. De persoon die mensen met elkaar in contact brengt daar waar nodig. Dat is de persoon die ook de komende vier jaar wil zijn. 

Roy wat ben je een bijzonder persoon met het hart op de goede plaats.  Ik heb je de laatste 4 jaar leren kennen als een integer en hardwerkende collega. Je bent nog jong, kan goed luisteren en je toont wilskracht, dat maakt je tot een bijzondere collega. En je werkt niet alleen voor de inwoners van de “ lenjtheuvel ” maar voor alle inwoners van onze mooi stad Sittard-Geleen. Roy chapeau en ik hoop dat Sittard-Geleen nog lang van je kennis en inzet gebruik mag maken.

Martin Dormans