politiek sittard geleen
gob geleen
gob online
gob sittard geleen politiek
gob politiek limburg
gob sittard
gob
gob politieke vereniging
gob sittard geleen
gob politiek geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Bestuurlijke en ambtelijke huisvesting en Vidar.

Bestuurlijke en ambtelijke huisvesting en Vidar

De bestuurlijk en ambtelijke huisvesting is een feit. De keuze is gemaakt voor de Hanenhof en Stadhuis in Geleen. Naast de werkplekfactor zijn er een aantal algemene uitgangspunten zoals: een trotse uitstraling, midden in de maatschappij, de locatie ademt bedrijvigheid en biedt inspiratie, gastvrij, open, uitnodigend en o.a. duurzaam. Voor de nieuwe locatie van Vidar is o.a. belangrijk dat deze centraal ligt voor de drie verbonden gemeenten; Stein, Beek en Sittard-Geleen, en waarbij de raad heeft uitgesproken dat deze bij voorkeur in gemeente Sittard-Geleen ligt.

De vervolgplanning is als volgt:

Bestuurlijke en ambtelijke huisvesting; voorbereiding en aanbesteding aanvang 2022. Start uitvoering 2023 en oplevering uiterlijk 31 december 2025.

Vidar; locatiekeuze en definitieve financiele kaderstelling 3e kwartaal 2022 en start uitvoering 2023. Oplevering uiterlijk 31 december 2025.

De uitwerking van de te her ontwikkelen achterblijf locaties in de tweede helft 2022.

Portefeuillehouder Pieter Meekels was verheugd over de positieve bijdrage van de raad. Ook gaf hij de complimenten aan de ondernemingsraad die zeer begaan is met de medewerkers van de gemeente. Pieter is ook zeer verheugd dat er veel nieuwe jonge medewerker zijn komen werken bij de gemeente.

Er werd unaniem met het voorstel ingestemd. Hoe mooi is dat als je portefeuillehouder bent! Een trotse portefeuillehouder Meekels zagen we dan ook in beeld. De burgemeester noemde het een historisch moment. Dat we eindelijk knopen doorhakken op dit dossier en dat we aan de slag kunnen.