gob
gob politieke vereniging
gob politiek geleen
gob sittard geleen
gob geleen
gob online
politiek sittard geleen
gob sittard geleen politiek
gob sittard
gob politiek limburg

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Berry als mens en bestuurder.

Onze Berry woont in de Steegstraat in de Sittardse wijk Ophoven. Een stadsmens in hart en nieren. Hij heeft een relatie met Nicole, zijn steun en toeverlaat, Berry is trotse vader van een tweeling, Bas en Sanne. Twee leuke, zelfstandige kinderen waarmee hij een warme band heeft.

Berry is altijd actief geweest in het jeugd en jongerenwerk, daar ligt echt zijn hart. Momenteel is hij daarnaast nog actief voor vluchtelingenwerk en geeft hij vluchtelingen en statushouders les over hoe om te gaan met financiën.

Berry staat een aantal keren per week in de sportschool om een beetje fit te blijven, al realiseert hij zich dat hij daarmee niet meer zijn Adonislichaam van vroeger terugkrijgt.

Gezien zijn achtergrond, zal het u niet verbazen dat zijn politieke kracht vooral in het sociale domein ligt. Zijn lijfspreuk is dan ook “sociaal en geneite” Na twee jaar ellende met corona wordt het volgens Berry dan ook weer tijd om weer samen te kunnen zijn en te ‘geneite’.

Loopbaan en politiek carrière van Berry

Berry studeerde aan de Sociale Academie Sittard, waar hij zich specialiseerde in personeelswerk. Vervolgens werkte hij tussen 1986 en 1997 als directeur van het Henk Schram Centrum Eckelrade, een vormingscentrum voor kwetsbare jongeren.

In 1990 startte hij in de Sittardse politiek en in 1997 werd hij wethouder. Hij was als zodanig verantwoordelijk voor inkomen, zorg, welzijn, integratie, cultuur, onderwijs, jeugd en internationaal beleid, dat bleef hij tot 2003. In 2001 fuseerde Sittard met Geleen. Berry keerde daarna voor een jaar terug in de gemeenteraad en werkte daarnaast als freelance projectmanager. In 2003 werd hij ook verkozen in de Staten van Limburg, waar hij zich bezighield met zorg en onderwijs. In 2006 werd hij wederom wethouder in Sittard-Geleen, en in 2010 werd hij herbenoemd. In 2014 was hij niet herkiesbaar voor de gemeenteraad.

In het kader van een ziektevervanging is Berry vanaf 8 oktober 2015 unaniem gekozen als wethouder van de gemeente Meerssen. Zijn portefeuille bestond uit Sociaal domein, WMO, Jeugdzorg, gezondheidszorg, cultuur en sport. Later werd hij ook nog tijdelijk verantwoordelijk voor de portefeuilles Economie, Toerisme, accommodatiebeleid, duurzaamheid en natuur en milieu. Op 3 maart 2017 heeft de gemeenteraad van Meerssen besloten hem tot vaste wethouder voor de lokale partij Focus te benoemen. Hiermee is hij de enige wethouder in Nederland die in 5 maanden 3 maal tot wethouder verkozen is. Berry bleef uiteindelijk tot 1 juli 2018 wethouder in Meerssen.

In 2018 heeft Berry zich verkiesbaar gesteld voor de politieke groepering gob in onze mooie gemeente. Na de verkiezingen is Berry tot wethouder benoemd, naast zijn partijgenoten Pieter Meekels en Leon Geilen. Berry was verantwoordelijk voor onderwijs, jeugd en evenementen.

In 2019 brak de coalitie en moest Berry vertrekken als wethouder om vervolgens op 17 september 2020 weer terug te keren als raadslid voor gob. Dat is hij tot op heden nog altijd en vol overgave.

Berry in het kort

Berry staat bekend als iemand die midden in de samenleving staat en altijd aanwezig is op  evenementen die in Sittard-Geleen gehouden worden: het is geen feest als Berry niet is geweest. Het is dan ook niet vreemd, dat Berry evenementen in zijn portefeuille heeft gehad tijdens zijn laatste wethouderschap. Berry maakt zich daarnaast al sinds jaar en dag sterk voor de minder bedeelden en eenzamen in onze samenleving. Hij heeft een groot hart voor de sociaal zwakkere in onze samenleving en probeert te helpen daar waar hij dat kan. En ook de jeugd kan altijd op hem rekenen. De ouderen in Sittard-Geleen hebben altijd zijn warme belangstelling gehad. Eenzaamheid aanpakken mag zeker niet vergeten worden. Eigenlijk is er niemand die niet op Berry kan rekenen.

Al met al is Berry een ervaren politicus en bestuurder, met een groot hart en een flinke dosis empathie. Een man die er staat en waar je altijd op kan rekenen.