politiek sittard geleen
gob politiek limburg
gob sittard
gob sittard geleen
gob online
gob
gob sittard geleen politiek
gob politiek geleen
gob politieke vereniging
gob geleen

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

Belangrijke stap vernieuwbouw Glanerbrook.

PERSBERICHT

Ontwerpproces Glanerbrook van start

Sittard-Geleen, 8 juli 2021 – De vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook gaat een nieuwe, belangrijke fase in. Vandaag tekende het ontwerpteam, bestaande uit architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture, in­ge­ni­eurs­bu­reau Deerns en Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur, het contract met de gemeente Sittard-Geleen. Het ontwerpproces gaat nu officieel van start. 

“Dit team scoorde inhoudelijk, op duurzaamheidsvisie en op prijs het beste. Ook de wijze waarop de omgeving en gebruikers betrokken worden bij het ontwerpproces, sprak ons bijzonder aan,” licht wethouder Leon Geilen de keuze voor het ontwerpteam toe. NOAHH | Network Oriented Architecture ontwierp onder meer de brandweerkazerne aan de Lissabonlaan in Sittard en zwembad De Ekkerman in Veldhoven. Het ontwerpteam leunt op langdurige onderlinge samenwerkingsverbanden en werkte eerder nauw samen bij vergelijkbare projecten, zoals het MFC Doelum in Renkum (winnaar van de ARC 18 Interior Award). 

Sportpark Glanerbook ligt in de parkachtige omgeving van het Burgemeester Damenpark. Bij het ontwerp voor de vernieuwbouw is inpassing in de omgeving belangrijk. Patrick Fransen, directeur en hoofdarchitect NOAHH | Network Oriented Architecture: “Wij staan voor architectuur die verbindt. Wij kijken uit naar een mooi participatief traject waarin park en sport nieuwe mogelijkheden bieden voor de omgeving. Wij streven naar het creëren van een betekenisvolle, toekomstbestendige ontmoetingsplek voor sporters, talenten, begeleiders, bezoekers en omwonenden.”

De vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook gaat vier jaar duren. Op 1 januari 2025 moet het complex helemaal klaar zijn. Alles moet dan zo duurzaam mogelijk gebouwd zijn, met behoud van wat nog goed is. Ook wordt er afgekoppeld van het gas en gaan zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit.

Meer informatie over de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook is te vinden op het gemeentelijk participatieplatform www.metsittardgeleen.nl. Het ontwerpteam gaat dit platform ook gebruiken voor het gezamenlijke ontwerptraject.


Fotobijschrift: Wethouder Leon Geilen (links) en Patrick Fransen van NOAHH | Network Oriented Architecture ondertekenden vandaag de officiële start van de ontwerpfase van Sportpark Glanerbrook.