gob sittard geleen politiek
politiek sittard geleen
gob politiek limburg
gob politieke vereniging
gob
gob sittard
gob politiek geleen
gob sittard geleen
gob geleen
gob online

vanuit het

GOB, vanuit het hart

Jong en oud samen voor een leefbaar en economisch sterk Sittard-Geleen in dorp én stad!

NIEUWE INGANG KASTEELPARK BORN GOED VOOR ONDERNEMERS EN INWONERS (Wethouder Yvonne Salvino)

Een van de allermooiste plekken in onze gemeente is toch wel Kasteelpark Born. Dit  dierenpark met grote speeltuin heeft altijd al een speciale plek in mijn hart gehad. Als moeder bracht ik er vele gelukkige uren door met mijn kinderen, wandelend tussen de oude bomen en langs de prachtige vijvers, verwonderd over de verscheidenheid aan dieren. Deze persoonlijke affiniteit met het park werd nog sterker tijdens de coronatijd. Toen kreeg ik de kans om een van de twee zwarte zwanen in het park te adopteren. Deze ervaringen hebben mijn waardering voor het park en zijn waarde voor onze gemeenschap alleen maar versterkt.

Ik vind het dan ook een hele eer dat ik op zondag 21 april, namens het stadsbestuur van Sittard-Geleen, de nieuwe ingang van Kasteelpark Born feestelijk mag openen. Deze gelegenheid markeert niet slechts de onthulling van een nieuwe fysieke ingang van het dierenpark, maar is ook het symbool van een nieuwe fase van verbinding en groei voor onze gemeenschap. En daar zijn we als stadsbestuur heel trots op.

De nieuwe ingang van het Kasteelpark Born zit voortaan aan de achterkant van de kasteelhoeve, naast de historische kasteelruïne. Deze verplaatsing biedt aanzienlijke voordelen voor de lokale ondernemers in het centrum. Want de nieuwe ligging brengt meer bezoekers naar het centrum van Born en daar kunnen de winkels en horeca mooi van profiteren. De looproute naar het winkelcentrum is aantrekkelijker gemaakt, er is een extra fietsenstalling bijgekomen en in het centrum zijn extra parkeerplaatsen toegevoegd. Deze verbeterde toegankelijkheid en zichtbaarheid leidt ongetwijfeld tot een toename van bezoekers, niet alleen uit onze eigen gemeente, maar ook van buiten Sittard-Geleen. Dit biedt kansen voor onze winkels, cafés en restaurants om nieuwe klanten te verwelkomen.

Ook voor de inwoners van de omliggende wijk betekent de nieuwe ingang een welkome verbetering. Immers, de overlast van verkeer en geparkeerde auto’s in de wijk behoort nu tot het verleden. Dat is natuurlijk goed voor de leefbaarheid. Ik denk dat de buurt daar heel blij mee is.

Ik hoop dat heel veel bezoekers vanaf 21 april 12.00 uur de nieuwe ingang van Kasteelpark Born gaan gebruiken om te genieten van de prachtige natuur, het unieke dierenpark, de leuke speeltuin en het gezellige terras.

Wethouder Yvonne Salvino
wethouder.yvonnesalvino@sittard-geleen.nl